srijeda, 2. rujna 2015.

Ledena kava s okusom kokosa

 Blog Ave Dulcis  je izabran u blogerskoj igri FBI rukavice, blogerima je zadatak da ga tokom naredna dva mjeseca "pročešljaju".  Nadam se da će svatko pronaći nešto za sebe  u velikom izboru maminih recepata, starinskih recepta moje none, veganskih, bezglutenskih ili LCHF jela. Kao recept dobrodošlice  za sve goste i slučajne posjetitelje pripremila sam ledenu kavu.  Često sam se hladila ovom kavom pa je red da recept podjelim s Vama. Dobro mi došli!100 ml jake ohlađene kave ( ja koristim instant)
3 žlice kokosovog ulja
100 ml punomasnog mlijeka
kockice leda
...
50 ml kondenziranog mlijeka
tučeno slatko vrhnje
tostirani kokos listićiKavu pripremiti po uputama i ohladiti. U blender staviti kavu, mlijeko, kokosovo ulje i kockice leda pa sve izblendati. U visoku čašu uliti pripremljenu kavu, dodati kondenzirano mlijeko, nekoliko kockica leda i ukrasiti slatkom vrhnjem. 

Broj komentara: 7:

 1. Baš si me "pogodila" s ovom kavom :(
  Nema veze, svejedno ću s velikim guštom istražiti tvoj blog, baš mi je drago da je izabran

  OdgovoriIzbriši
 2. Čestitam!! Baš mi je drago vidjeti u FBI rukavicama blog koji i inace rado čitam, i divim se fotografijama. Hleb i Lale sam propustila, no nadoknaditi ću... A i ovdje će še 'češljati' i to pravovremeno i prvi put sudjelovati u FBI rukavicama. :)
  U puno recepata sam vidjela kondenzirano mlijeko, no nisam ga kod nas našla. Gdje ga ima za kupiti? :O

  OdgovoriIzbriši
 3. Hvala ti, mlijeka imas i lidlu

  OdgovoriIzbriši
 4. Iako ne pijem kave, odmah bi popio ovu. Odlično!!

  OdgovoriIzbriši
 5. Čestitam! Ledena kava je odlična dobrodošlica mmmm:)

  OdgovoriIzbriši
 6. Baš mi je drago što je tvoj blog odabran za FBI.
  Stvarno u Lidlu ima? A ja sam si ga donijela iz Brisella ljetos, kao zadnju luđakinju su me prijatelji gledali kada sam izletila iz trgovine sa dva paketića kondenziranog mljieka.

  OdgovoriIzbriši