utorak, 15. prosinca 2015.

Panna cotta s kompotom od krušaka

Za blagdane uvijek volimo  počastiti  najmilije nekim posebnim desertom, svečanim.  Panna cotta je vrlo jednostavan desert a može izgledati vrlo šik. Poslužite li ju u čašama za šampanjac s  aromatičnim kompotom od kršaka  biti će pravi ukras svakoga stola ali i praznik za vaše nepce. Savršeno će pasati nakon bogatog blagdanskog ručaka ili večere. Još jedna prednost je to da ju možete pripremiti unaprijed. Ova  panna cotta pripremljena je s mlijekom od kokosa pa je pogodna i za vegane.


sastoji za 4 osobe

400 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
2 žlice kokosovog šećera
mahuna vanilije 
1 žličica agar-agar praha (možete koristiti želatinu životinjskog porijekla)

za kompot

2 abata kruške
150ml vode
3 žlice kokosovog šećera
štapić cimeta
mahuna vanilije
par cvjetića zvjezdastog anisa


Mlijeko zagrijati do vrenja, dodati šećer i otvorenu mahunu vanilije. Agar agar rastopiti u nekoliko žlica vode pa dodati u mlijeko  i sve prokuhati. Smjesu uliti u posudice za posluživanje i staviti na hlađenje. Za kompot očistite kruške i narežite na kockice. U lončicu zakuhati vodu i šećer, dodati začine i kockice kruške pa sve kratko pirjati dok kruške ne omekšaju.  Ohlađenim kompotom prelijte panna cottu.


4 komentara:

  1. Ovo je odlično in veoma jednostavno. Super dizajnirano i odlične fotke ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga moja ovo je prefantastično. Inače ovaj recept već godinama radim svojim ukućanima
    Slika je mrak, nemam riječi

    OdgovoriIzbriši