petak, 26. veljače 2016.

Nepečeni kolačići s čokoladnim kapljicama

Ovaj recept je zagolicao moju maštu pa sam jedva dočekala priliku da ga isprobam. Iznimno jednostavna priprema i jedan vrlo neobičan sastojak koji ni jedan od degustatora nije prepoznao. Ovo je kolačić u kojem možete uživati bez grižnje savjesti, uz to ne sadrži gluten i veganski je ukoliko koristite javorov sirup.



sastojci za 10tak kuglica

1 šalica kuhanog slanutka
1/3 šalice kikiriki maslaca
prstohvat soli
2 žlice meda ili javorovog sirupa
vanilija
1/2 šalice čokoladnih kapljica
+
čokoladna glazura



Sve sastojke osim čokoladnih kapljica ubaciti u kuhinjski robot i samljeti dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ručno umješati čokoladne kapljice pa staviti u hladnjak da se smjesa stisne. Od ohlađene smjese oblikovati kuglice i opet ih vratiti na hlađenje. U međuvremenu pripremiti čokoladnu glazuru pa kuglice uvaljati u nju. Čokladne kuglice čuvajte u hladnjaku i smažite bez grižnje savjesti za dan-dva


2 komentara:

  1. Zanimljivo :)
    Naišla sam na neki recept, još ranije, u kojem se koristi samo proso koji se skuva, i kolač je odličan :) Nikada ne bih rekla da nema brašna.
    Od kako ne smem da jedem gluten, tražim stalno nešto što nije ni komplikovano ni previše skupo za napraviti... I mislim da ću se usuditi probati i ovaj recept :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimljivo, već sam viđala takve recepte sa slanutkom, ali nikada nisam probala

    OdgovoriIzbriši