petak, 27. siječnja 2017.

Palačinke s umakom od naranče


Uistinu mi ne pada ni pamet ni jedan desert koji ima toliko lica, koji se može pripremiti na toliko načina.  Čak i u slanoj verziji jednostavno su neodoljive. Palačinke svi vole. Jeste li probali ovu šik francusku verziju, staru skoro koliko i samu palačinku, s čudesnom pričom po kojoj najpoznatiji recepti nastaju u najbizarnijim situacijama. Za ovaj recept savršene su palačinke koje vam ostanu od prethodnog dana, a možete koristite zamrznute kad se gosti iznenada pojave na vratima.

"Recept za palačinke nisam napisala jer je to uistinu od oka, dva jaja, vanilija, prstohvat soli, malo ulja i onda brašno i mlijeko naizmjence do neke od oka dobre teksture pa sve razrijedim još bar s decilirat mineralne..."


umak od naranče za 8 palačinki

200ml soka od naranče
korica dvije naranče
100 gr maslaca
50 gr šećera


Koristite naranče iz bio uzgoja, operite ih, naribajte koricu i ocjedite sok. Na tavi otopite maslac i dodajte šećer i koricu pa sve zalijte sokom.  U umak dodajte i nekoliko šniti naranče. Kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Palačinku uvaljajte u sirup pa presavijte na četvrtinu. Isto ponovite i s preostalima. Za prave crepe suzette  palačinke zalijte likerom  od naranče i flambirajte 


Jeste li vidjeli kakvu je divnu tortu  od palačinki složila Tihana?

3 komentara:

  1. I ja volim da čitam istoriju nekog jela i sama sam došla do zaključka koliko svetski očuvanih i čuvenih recepta, nastane pukom igrom okolnosti, nenadana visoka poseta, nedostatak sastojka , i ponekad i mala nesreča u prirpremi. Sreća za nas pa možemo i mi da uživamo u divnim receptima kao što je i ovaj.

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasno izgledju!
    Kad smo već kod smrznutih palačinki prije koji dan sam u jednom shooping centru vidjela da se mogu kupiti smrznute palačinke. Baš sam se začudila, pa to je najjednostavnija stvar na svijetu za napraviti pa kaj to stvarno netko kupuje zamrznuto.

    OdgovoriIzbriši
  3. Super post! Učlanjena sam u tvoj blog, ako želiš učlani se i ti u moj.


    justindream004.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši