petak, 1. veljače 2019.

Čokoladna mousse torta s kavom u suradnji s Kraš Hrvatska


  Ovo je torta koju svi očekuju na kraju proslave, bogata pjenasta krema i mekani aromatični biskvit.. Kombinacija kave i čokolade nikoga neće ostaviti ravnodušnoga jer upravo kava će dodatno naglasiti bogati okus čokolade. Za dašak elagancije pobrinule se se Kraš dražeje. Ukoliko niste ljubitelj kave slobodno ju izostavite , po želji  dodajte liker od naranče ili rum. Ovo je najbolji način kako utrošiti Dorinu za jelo i kuhanje 


za biskvit:
22 gr brašna
2 žlice kakao praha
prstohvat soli
 1 jaje
35 gr šećera
 1 žlica suncokretovog ulja
.....
1 jaki espresso za namakanje biskvita
.....
 za kremu:
180 gr Dorine za jelo i kuhanje
1 žlica maslaca
3 jaja
1 jaki espresso
1 žlica šećera
200 ml slatkog vrhnja
....
preljev
 100 gr Dorina za jelo i kuhanje
100 gr slatkog vrhnja

za dekoraciju: Dorina Dražeje, Kakao prah


Za pripremu biskvita, miksajte jaje i šećer dok ne posvjetle, zatim dodajte prosijane suhe sastojke i ulje. Sve lagano mješajte da ostane prozračno. Smjesu uliti u kalup za tortu promjera 20 cm, i peći 10-15 min. Ostavite da se ohladi.
Za kremu otopite čokoladu u posudi iznad pare, dodajte maslac i kavu.
Bjelanjke izmutite u snijeg, dodajte šećer. Izmutite slatko vrhnje.
U smjesu s čokoladom dodajte jedan po jedan žumanjak , polako umješajte snijeg od bjelanjaka i na kraju slatko vrhnje.
Biskvit nakapajte kavom pa ulijte kremu i poravnajte pa iznad kreme izlijte preljev (vrelim vrhnjem prelijte nasjeckanu čokoladu) Stavite na hlađenje, najbolje preko noći.
Prije posluživanja toplim nožem tortu odvojite od kalup, stavite na pladanj za posuživanje i pospite kakao prahom i dekorirajte tortu čokoladnim dražejama.

Čokoladne dražeje jednostavna su i eleganta dekoracija,  dražeje neuredno razbacajte ili po želji složite po torti.




Nema komentara:

Objavi komentar