srijeda, 27. srpnja 2022.

Riblji fileti sa hrskavim posipom u umaku od ajvara- Podravka Ajvar




priprema 1 sat
za 4 osobe
srednje zahtjevno
...
4 fileta oslića
sol, papar limunov sok

Za posip
5 žlica krušnih mrvica 
2 žlice maslinovog ulja
peršin
3 žlice ribanog  parmezana
pinjoli, češnjak
4 žlice ajvara- Blagi Podravka 

 za umak:
1 konzerva pelata
2 režnja češnjaka, 
1 manja kapula
4 velike žlice ajvara- Blagi Podravka 
sol, papar
masline
timijan

kao prilog palenta

Filete dobro obrisati. Nakapati maslinovim uljem i lmunovim sokom, začiniti soli i paprom.
Napraviti smjesu za posip. Na tavi zagrijati maslinovo ulje pa kratko pržiti mrvice, ugasiti vatru pa dodati preostale sastojke i  ohladiti.
Po filetu posuti dvije žlice smjese i zarolati,  zatvoriti uz pomoć čačkalice.
Filete poškropiti maslinovim uljem  peći u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva, pokrivene folijom.
Za to vrijeme  pripremiti umak od rajčica i ajvara.
Na maslinovom ulju omekšati luk pa dodati pelate, češnjak, sol i papar po ukusu.
Kad je sve omekšalo uz pomoć štapnog miksera usitniti, nek dio ostane u komadima.
Sad dodati ajvar, masline i začine pa još kratko kuhati.




Nema komentara:

Objavi komentar