ponedjeljak, 14. svibnja 2012.

Ave dulcis slavi rođendan



Danas blog slavi prvi rođendan. Evo što kaže statistika:
više od 38 000 prikaza stranice
više od 100 sljedbenika
na Facebook stranici "slijedi" ste pritisnuti  više od 180 puta


Hvala Vam!



Ja sam podijelila s Vama više od 100 recepata  a  najviše pažnje privukla je moja najdraža torta,  ovog puta malo sam izmjenila recept, dodala malo više jagoda i ukrasila je listićima badema.

za biskvitne kore je potrebno


3  jaja
60  gr sitnog šećera
70  gr brašna
50  gr neoguljenih, mljevenih badema
vanilija, cimet, korica limuna
40  gr maslaca

Žumanjke miješati s šećerom i maslacem, dodati cimet, koricu limuna, vaniliju i brašno, na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.Na masnom papiru nacrtati  4 kružnice veličine kalupa torte.Smjesu raspodjeliti na papire i špatulom razmazati.Kore su vrlo tanke pa treba paziti kod pečenja da rubovi ne potamne.U ventilirajućoj pećnici možete peći po dvije kore istovremeno.Na 200 stupnjeva 5-10 min, dok se rub zatamni. Pečene kore odvojiti od papira, i pustiti da se ohlade. Dvije nakapati rumom.



za kremu je  potrebno

200  gr ABC sira
300  gr Mascarpone-a
3  žumanjka
100  gr sitnog šećera
malo ruma
500 ml  slatkog vrhnja
1 vrećica mljevene želatine
+300 gr jagoda (nasjeckati na listiće)

Želatinu pripremiti po uputama na vrećici.U zdjeli izmješajte žumanjke i šećer, dodajte abc sir,  mascarpone i rum. Slatko vrhnje umutiti ( ne smije biti previše čvrsto) i dodati u smjesu sa sirevima  a na kraju dodati želatinu. Kalup za tortu  ili obruč obložiti masnim papirom, na dno staviti jedan list biskvita i premazati kremom, na kremu utisnuti  jagode, pa staviti drugi list, malo pritisnite da se ispune sve eventualne praznine. List premazati kremom i utisnuti jagode....tako slagati dok ne potošite sve sastojke.
Zadnji list samo tanko premažite kremom i poravnajte. Stavite u hladnjak na hlađenje preko noći. Ujutro lagano odvojite od obruča i "ogulite" masni papir. Ukrasite po želji!! Ovdje možete vidjeti drugačiji izgled ove torte.










Broj komentara: 48:

  1. Sretan rođendan! :))

    Da bude još puno zanimljivih postova, lijepih fotografija i klikova na tvoje postove.
    Torta je divna..mene jagode osvajaju momentalno :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Srećan rođendan!
    Torta je predivna,sve sa jagodama jako volim.

    OdgovoriIzbriši
  3. Sretan rođendan :)) Torta izgleda genijalno!!! :) Posebno mi se sviđa krema!

    OdgovoriIzbriši
  4. Zelimo ti sretan rodendan i jos puno krasnih recepata! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Srecan rodjendan! Tortica je super.

    OdgovoriIzbriši
  6. Sretan blogorođendan! Želim još puno recepata i druženja. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Sretan, sretan, želim ti još puuunooo postova i fiiiinnniiiihhhh recepata. Ovaj ću sigurno probati!

    OdgovoriIzbriši
  8. Sretan rođendan. Sviđa mi se natpis na torti...

    OdgovoriIzbriši
  9. Sretan ti blogorođendan! Izabrala si odličnu tortu za počastiti :)
    Želim ti da još dugo guštaš u svom blogu, kuhanju i fotkanju, a i mi s tobom.

    OdgovoriIzbriši
  10. Srećan rodjendan! Tortica je super. Mogu samo da zamislim koliko je ukusna.

    OdgovoriIzbriši
  11. Sretan ročkas, Hvala tebi što dijeliš virtualno i doslovno tvoje predivne kreacije sa nama želimo ti i još puno puno postova i uspjeha u budučnosti!!!

    OdgovoriIzbriši
  12. Sretan blogorođendan! Želim tvom blogu još puno uspjeha, odličnih postova i recepata.
    Nisi nas mogla počastiti boljom tortom, prekrasna je!

    OdgovoriIzbriši
  13. Sretan blogorođendan, želim ti još mnogo divnih recepata i puno postova!! Torta je predivna!

    OdgovoriIzbriši
  14. Sretan blogorođendan :) Torta ti je divna :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Ajme, torta je jedna od najljepših voćnih koje sam ikad vidjela :))
    Puno sreće želim i još puno ovako prekrasnih slastica :)

    OdgovoriIzbriši
  16. jako lijepa i prigodna torta. sretan rođendan i želim još puno uspjeha! :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Sretan blogo-rođendan i da ih bude još puno, puno...., puno lijepog druzenja i puno odličnih recepata kao što je ova torta. Prekrasna je i jako mi se sviđa !

    OdgovoriIzbriši
  18. Sretan prvi blogorodjendan i neka ih bude jos puuuno tako slatkih kao sto je ova tortica!:)))

    OdgovoriIzbriši
  19. Srecan blogo-rodjendan!

    Obozavam vocne torte sa sirom :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Sretan blogo rođendan.
    Torta genijalno izgleda.

    OdgovoriIzbriši
  21. sretan rođendan i još puno ovako finih tortica

    OdgovoriIzbriši
  22. Srecan rodjendan. Tortica izgleda preukusno :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Sretan blogoroćkas,volim tvoj blog i ono što radiš,samo tako i nastavi uspješno i dalje:)

    OdgovoriIzbriši
  24. :) Srecan blogorodjendan!!! :) Neka ih bude jos mnogo mnogo i to uspesnih, ispunjenih ovako finim receptima... :)

    OdgovoriIzbriši
  25. Sa zakašnjenjem: Srećan rođendan :) JOš puno lepih krpcica, varjačica i finih aromica :) :) :)

    OdgovoriIzbriši
  26. Draga, s malenim zakašnjenjem, želim ti sretan blog-rođendan! Neka bude još predivnih recepata, fotki i priča!
    Torta mi se jako dopada, vidim zašto ti je omiljena :) Btw, preidvno je ukrašena :)

    OdgovoriIzbriši
  27. Ta torta meni Se ne svidja u zgledu ali mislim da je ukusna. A sta je to abc sir?

    OdgovoriIzbriši
  28. Abc sir je krmeasti sir tipa Philadelphia

    OdgovoriIzbriši