nedjelja, 12. travnja 2015.

Jednostavna čokoladna torta, gluten free



 Već sam se više puta uvjerila da su najbolje stvari upravo one najjednostavnije, baš poput ove čokoladne torte sa samo par sastojaka. Ja sam za ovu tortu iskoristila ostatke čokoladnih jaja ali možete koristiti čokoladu po svom izboru.  Vrijedi isprobati zar ne? sigurna sam da sve sastojke imate kod kuće


sastojci

 180 gr tamne čokolade(za bezglutensku verziju koristite gluten free čokoladu)
140 gr maslaca 
7 jaja
prstohvat soli
korica naranče ili cimet


Čokoladu otopiti na pari pa dodati nasjeckani maslac. Smjesu dobro promiješati i pustiti da se lagano rashladi pa u nju dodati razmućene žumanjke i aromatizirati po želji (korica limuna ili naranče, cimet, instant kava.) na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Kolač uliti u manji pleh i poravnati pa pokriti papirom za pečenje, u pećnicu stavite i manju posudu s vodom koja će tijekom pečenja isparavati. Ova torta peče se na 150 stupnjeva 20tak minuta, nakon čega bi trebala imati hrskavu koricu i mekanu, pjenastu strukturu. Poslužite ju  uz svježe voće i slatko vrhnje.


Broj komentara: 7:

  1. Meni ovo deluje kao super brzo i lako :) Hvala na receptu!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovakve jednostavne kolače najviše volim i nešto slično sam već pravila! Jako fino! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Uh, divno; skoro da se moze jesti bez pecenja...a mislim da bi se i lava cake mogao od ove smjese napraviti.

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlično izgleda ovako ukrašena jagodama.

    OdgovoriIzbriši
  5. Jednostavno i zaista odlično, pa i prekrasno ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jagode, čokolada i slatko vrhnje = dobitna kombinacija

    OdgovoriIzbriši
  7. Divota! Jedva sam dočekala jagode da ih mogu jesti u svim kombinacijama, a ovo je sigurno jedna do dražih ;)

    OdgovoriIzbriši