četvrtak, 24. rujna 2015.

Čokoladni tartufi sa maslinovim uljem i cvijetom soli

Moram priznati da se uvijek divim pralinama, onim pravim domaćim. Uz lijep kalup i par trikova posao je gotov za čas a svi ce se diviti. Kod tartufa fascinira me to pojedinačno oblikovanje i valjanje, pravi ručni rad.  Potrebno je samo malo zaprljati ruke. Kad naiđete na dobru čokoladu trebate od nje napraviti maksimum. Ovi tartufi su upravo takvi, okusi si savršeno pašu a dodatak cvijeta soli je točka na i.


 Sastojci za 15 tartufa

100gr kvalitetne čokolade Callebaut
80gr slatkog vrhnja
20ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja vrhunske kvalitete (Cuj)
Prstohvat cvijeta soli
 +
100gr čokolade
Cvijet soli


Čokoladu otopiti na pari zajedno s slatkim vrhnjem i uljem. Staviti u pliću posudu u hladnjak da se stvrde. Od stvrdnute mase žličicom vaditi kuglice  i brzo oblikovati među dlanovima. Opet staviti na hlađenje. 
Kuglice uvaljati u otopljenu čokoladu i poslagati na pladanj obložen papirom za pečenje.  Svaku kuglicu posuti cvijetom soli. Umjesto soli možete koristiti sušene cvjetiće lavande, listiće mente, kavu, cimet....

2 komentara: