subota, 18. prosinca 2021.

Punjeni svinjski kare s Dobro pršutom




                                 1 komad svinjskog karea bez kostiju u komadu (cca 1kg)

sol i papar po ukusu

za nadjev:

2 velike žlice senfa

 2 žličice timijana

30 gr krušnih mrvica

30 gr mljevenih badema

40 gr parmezana 

2 žlice maslinovog ulja

150 gr Dobro pršuta

100ml bijelog vina

..............................

 Meso rezati kružno na debljinu jednog centimentra dok ne dobijete  ploču.  

Meso posolite i popaprite  pa lagano istucite batom te premažite senfom. 

U tavi na ulju tostirajte mrvice i bademe, dodajte timijan i maknite s vatre, kad se ohladi umješajte ribani parmezan.

Preko mesa posložite šnite Dobro pršuta pa rasporedite smjesu s mrvicama.

Zarolajte čvrsto te uz pomoć kuhinjskog konca svežite.

Na dno posude za pečenje stavite deblje šnite krumpira, one će spiječiti da se meso zalijepi; pa na njih stavite roladu. Premažite meso maslacem dodajte nekoliko grančica ružmarina i vino pa pecite poklopljeno sat vremena na 170 stupnjeva. Izvadite na tanjur za polsuživanje i omotajte alu folijom pa pustite da stoji 10tak minuta. 

Poslužite uz pečeno povrće.



Nema komentara:

Objavi komentar