ponedjeljak, 10. siječnja 2022.

Street food Istarske kobasice u suradnji s Jamnica

 Svi volimo  zimsku klasiku, kupus i kobasice  pa sam odlučila napraviti ju u jednom novom street food izdanju, u hot dog pecivu.



4 domaće kobasice

4 žlice maslinovog ulja

100 ml bijelog vina

........

pola glavice ljubičastog kupusa

glavica luka

2 žice maslinovog ulja

sol i papar po ukusu

2 žlice sjemenki kima

2 žlice šećera

.........

4 hot dog peciva

za umak: 

2 žlice majoneze 

2 žlice senfa

1 žlica ljutog umaka Sriracha

Kobasice pržite na tavi pa podlijete vinom. 

Kupus nasjeckajte na tanke trakice, ugrijte u tavi ulje pa dodajte kupus, narežite luk pa dodajte i njega, začinite. 

Pospite dvije žlice šećera i sjemenke kima pa dinstajte dok ne omekša.

Pecivo otvorite i premažite umakom pa napunite kupusom, na kupus položite kobasicu. 

Po vrhu dodajte još umaka pa poslužite u čašu hladne 

Jamnice


Ovdje možete pogledati video recept!

Nema komentara:

Objavi komentar