subota, 26. ožujka 2022.

Proso puding-Spar Hrvatska

   Uvijek pred ljeto u potrazi smo za zdravim receptima, sa manje šećera i bijelog brašna.
Malo sam se bacila na istraživanje i odlučila se poigrati sa prosom.
Proso je okrugla žitarica koja sadrži prirodna vlakna i proteine a ne sadrži gluten pa je pogodna za vegetarijance i one koji pate od celijakije.
Proso se kod mene udomaćio u salatama a evo ga sad i u doručku.
Ova krema s dodatkom pravog kokosovog mlijeka zaslađena je s datuljama te se može poslužiti i kao desert




1 šalica prosa SPAR Vital

1 šalica vode

1 šalica biljnog mlijeka po izboru

4 datulje

prstohvat soli

.....

1/2 konzerve kokosovog mlijeka SPAR Vital

1 šalica biljnog mlijeka po izboru

.....

2 banane 

5 žlice kokosovog ulja

5 žlica sirupa od kokosovog cvijeta SPAR Natur Pur

cimet

 bademi  SPAR Natur Pur



Proso lagano tostirati na tavi. Ohladiti.

U lončić stavite proso, vodu i mlijeko, prstohvat soli i datulje pa kuhajte na laganoj vatri 20 minuta.

Ohladite.

 U ohlađeni proso dodajte pola konzerve pravog kokosovog mlijeka i šalicu biljnog mlijeka po izboru pa uz pomoć štapnog miksera izmiksajte u glatku kremu. 

 Ako volite rijeđe dodajte još  mlijeka jer se krema stajanjem dodatno stegne.

Bademe tostirajte na tavici i grubo nasjeckajte.

 Banane uzdužno prerežite. U tavi zagrijte kokosovo ulje, dodajte sirup od kokosovog cvijeta  i popržite ploške  banane. 

Sad još treba servirati, u zdjelu stavite puding, pa položite polovicu pečene banane, pospite bademima  i cimetom. 



Nema komentara:

Objavi komentar