ponedjeljak, 11. travnja 2022.

Crni bakalar s krumpirom na gulaš, u suradnji s Ledo

 

 Taman pred blagdane želim s vama podijeliti naše omiljeno jelo s filetima crnog  bakalara Ledo Hrvatska iz divljeg uzgoja. Ovaj način pripreme i u doba blagdana daje nam slobodno vrijeme  za druženje  s obitelji i dragim gostima jer je priprema  u loncu  vrlo jednostavna.  Dovoljno je samo par puta tijekom kuhanja protresti lonac.
...........
400 gr  LEDO crnog bakalara
500 gr krumpira
1  veća glavica luka  
3 režnja češnjaka
stručak peršina
 2 žlice koncentrata rajčice
100 ml bijelog vina
500 ml vode
sol, papar po ukusu
nekoliko listova lovora
10 tak  crnih pečenih maslina
nekoliko sušenih rajčica
 
Oguliti i narezati luk i krumpir na ploške.
Nasjeckati peršin  i češnjak.
U  širi lonac na dno staviti maslinovo ulje pa složiti red luka i krumpira.
 Iznad krumpira posložiti filete crnog bakalara  i završiti slojem krumpira i luka.  
Dodajte začine i koncentrat rajčice, pospite svježe sjeckanim peršinom i češnjakom,  maslinama i sušenim rajčicama.
Sve podlijte vinom  i vodom pa zaklopite lonac. Povremeno protresite lonac.
 Kuhajte na laganoj vatri   40 min dok se umak  ne zgusne.
Poslužite uz  domaći kruh"




Nema komentara:

Objavi komentar