srijeda, 13. travnja 2022.

Pljukanci u umaku s DOBRO pršutom i rukolom

 Već svi znate kako sam slaba na paštu, od onih najjednostavnijih varijanti sa umakom na bazi maslaca do kompliciranih gulaša koji se kuhaju satima.  Ja sam ipak pobornik  jednostavnijih  a ovaj  me je osvojio na prvu, domaći pljukanci, najfiniji  pršut  od mesa s domaćih (hrvatskih) farmi  DOBRO i aromatična rukola.

Toliko jednostavno al dostojno svečanog stola! 

Ovo bi mogla jesti svaki dan!



Pljukanci u umaku s DOBRO pršutom i rukolom

200 gr tjestenine pljukanci

100 gr DOBRO pršuta

50 gr rukole

50 gr maslaca

250 ml slatkog vrhnja

100 ml bijelog vina

50 gr ribanog parmezana

sol, papar

100 ml vode u kojoj su se kuhali pljukanci



Otopite maslac pa na njemu popržite natrgani pršut.  Pršut izvadite pa dodajte 100 ml bijelog vina.

Pljukance kuhati u posoljenoj vodi. Dio vode sačuvajte.

U tavu dodajte vrhnje, parmezan,  papar i sol pa   miješajte na laganoj vatri dok se sir ne otopi. U tavu dodajte pršut  i dodajte kuhane pljukance i  natrganu rukolu. Dodajte vodu od kuhanja i razrijedite umak  pa miješajte na laganoj vatri dok se okusi ne prožmu.



Nema komentara:

Objavi komentar