sastojci za prhko tijesto:
200 gr brašna
110 gr maslaca
40 gr tamnog šećera
prstohvat soli
1 jaje
i par žlica hladne vode
Sastojke staviti u mutipraktik; ja koristim Magimix, sve pulsirati dok se ne poveže, ako je potrebno dodate još hladne vode.
Omotati folijom i stavit u hladnjak na pola sata.
za frangiane sloj:
100 gr mljevenih badema
80 gr maslaca
50 gr tamnog šećera
cimet
prstohvat soli
sok i korica jede naranče
1 jaje
1 žlica brašna.
Omekšajte maslac i šećer pa dodajte preostale sastojke.
Prhko tijesto razvaljajte
pa obložite kalup, preko tijesta rasporedite frangipane sloj pa utisnite polovice jagoda. Posipajte listićima badema i pecite na 180 stupnjeva 30 minuta.
Poslužite uz slatko vrhnje ili sladoled ili jednostavno posipajte šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar