utorak, 4. listopada 2011.

Starinski kolačići od oraha


Obično sam na mukama kad trebam napraviti suhe kolačiće, nikako da se odlučim. I budući da je bila prigoda koja je zahtjevala upravo takve, dala sam se u potragu. Ovi su me kolačići osvojili  svojom jednostavnošću, i prekrasnim izgledom. Recept sam pronašla na coolinarici, od naše Tamare.

Sastojci potrebni za keksiće su

30 gr mljevenih oraha
30 gr šećera u prahu
4 bjelanjka
200 gr šećera

mrva soli
rum


Lagano izlupajte jedan bjelanjak pa dodajte šećer u prahu, rum i orahe. Od preostalih bjelanjaka umutite zajedno s mrvom soli snijeg i postepeno mu dodajte šećer. Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od 1 centimetra. Pobrašnjelim modlicama rezati oblike po želji, ja sam radila krugove. Šaumom napuniti slastičarsku vrećicu pa ukrastiti kekse. Zagrijati pećnicu na 50  stupnjeva pa sušiti kekse nekoliko sati. Bitno je da snijeg ostane bijeli. Mirišu kao pravi bakini kolačići. Preporučujem!!




Broj komentara: 12:

  1. Ovo su ti moji najdraži keksići i tko god ih je kod nas probao tražio je recept :) Radimo ih svake blagdane, baš ti hvala na ovoj izvedbi u okruglom obliku, jako mi je drago što si isprobala recept i još draže što ti se svidio ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Fino, volim orahe i rum, a s ovom meringa kapicom jako fino izgledaju!

    OdgovoriIzbriši
  3. Savrsen oblik, ja ih već godinama pravim kao stangle!

    OdgovoriIzbriši
  4. odlični kolačići, ja sam ih radila nešto drugačije, jako volim ovakve sušene kolače od bjelanjaka, ovi predivno izgledaju

    OdgovoriIzbriši
  5. Znam ove keksiće i super su a tebi su jako lepo ispali.

    OdgovoriIzbriši
  6. Savršen, jednostavan recept a posebno volim šam odozgo (podseća me na puslice). Ovo moj sin obožava, što su suvlji, to su bolji...

    OdgovoriIzbriši
  7. Obožavam starinske kolače,predivni su ti:)

    OdgovoriIzbriši
  8. jesu, prave su ljepotice!! za Božić ih obavezno radim!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Super izgledaju,sviđa mi se oblik!

    OdgovoriIzbriši
  10. Bas ti hvala sto si me uputila na ovaj predivni recept. Lijepo si ih napravila.

    OdgovoriIzbriši
  11. Prekrasno si napravila keksiće, jako su lijepi ! Tamarin receot je super i hvačati što si ga i ovdje podijelila sa nama.

    OdgovoriIzbriši