nedjelja, 12. kolovoza 2012.

Morski rižoto


Već me danima gledaju sa stolu u ribarnici...nakon što sam vidjela Majin rižoto odluka je pala. Sutra za ručak pedoči (dagnje). Veliki sam ljubitelj riba i morskih plodova, mogla bi ih svaki dan jesti, ali ljeti je to ipak najčešće. Dagnje najčešće radim na bijelo, na buzaru ovog puta odlučila sam se za rižoto.


sastojci potrebni za rižoto

1 kg dagnji
200 gr riže
1 manji luk
češnjak
peršin
maslinovo ulje
200 ml šalše od pomidora
papar, sol

Pedoče oprati i malo ostrugati tvrđom stranom kuhinjske spužvice pa staviti u lonac.U lonac staviti pol litre vode pa  poklopiti i kuhati dok se školjke ne otvore. One koje su ostale zatvorene baciti a ostale očistit. Na ulju pržiti kapulu i češnjak pa dodati rižu, podliti vodom u kojoj su se kuhale školjke. Pripaziti kod soljenja jer su školjke i voda kojoj se podlijeva riža već dovoljno slani.  Dodati  šalšu od pomidora i očišćene školjke pa kuhati 15-20 minuta, ovisno kakvu rižu volite. Pred kraj dodati peršin.


Broj komentara: 15:

  1. Fantastično izgleda na tvojim predivnim fotkama, dagnje nikada nisam probala...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti, preporučam da ih probaš ako budeš u mogućnosti

      Izbriši
  2. Kako fantastično izgleda,toliko rijetko ga radim jer ga moji nisu ljubitelji a obožavam ga:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moram ti priznati da sam ga ovog puta radial samo za sebe!! Priprema je vrlo jednostavna

      Izbriši
  3. Mnogo dobro i primamljivo... :) Inace sam trenutno gladna, a jos kad ovo vidim... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja obično ogladnim dok obiđem blogove koje pratim!

      Izbriši
  4. Ne volim dagnje i čak me ni ove lijepe fotke ne mogu nagovoriti da probam to jelo

    OdgovoriIzbriši
  5. obožavam ih najviše na buzaru, ali i rižoto mi je jako drag :) općenito ih obožavam :D

    OdgovoriIzbriši
  6. I ja ih najčešće spremam na buzaru, ali obožavam i rižot s dagnjama na crveno. Za prste polizat! Super su mi se uklopile na ovoj mornarskoj tkanini :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Volim rizot i mogla bih svaki dan da jedem na drugi nacin..morski je pak prica za sebe,to si bas ne mogu svakodnevno priustiti ali ga volim !!!!
    slikice su jako pripmamljive !!!!

    OdgovoriIzbriši