Već sam par puta radila lemon curd, ovog puta odlučila sam i zabilježiti recept. Ja sam se odlučila za kombinaciju naranči i limuna a maslac sam umiješala u već zgusnutu kremu. Ustvari sam skroz pojednostavila recept, neki recepti na koje sam naišla savjetuju da se sok procijedi od pulpe da bi namaz bi skroz gladak. Taj sam korak izostavila, namjerno. Priprema je stvarno jednostavna a rezultat je savršena "krema" od limuna.
sastojci za dvije malene teglice
2 limuna (sok i korica)iz bio uzgoja
1 naranča (sok i korica) iz bio uzgoja
1 jaje
2 žumanjka
120 gr šećera
70 gr maslaca
Pripremiti posudu za kuhanje na pari. Jaja umutiti sa šećerom, dodati korice od limuna i naranče i njihov sok.
Smjesu kuhati na pari dok se ne zgusne. U zgusnutu smjesu dodati omekšali maslac i miješati dok se ne otopi. Smjesu uliti u teglice i čuvati u hladnjaku tjedan ili dva. Ovaj namaz odličan je kao preljev za sladoled ili palačinke punjenje za tartove ili muffine.
Ako mu dodate omekšali mascarpone dobiti ćete prekrasnu kremu kojom možete puniti torte.
Nisam još probala...ALI na popisu je...moram na plac po nešpricane sastojke. Fotke su ti mrak!
OdgovoriIzbrišihvala! obavezno bio agrume !
Izbrišiprepredobro!
OdgovoriIzbrišia fotke su ti fantasticne.
hvala ti
IzbrišiTako nekako ga i ja radim i jako ga volim :)
OdgovoriIzbrišihvala
Izbrišiobožavam ga
OdgovoriIzbrišikrasno ti je ovo
hvala
IzbrišiMorati ću ovo isprobati... i kad budem mogla bih baš po ovom receptu :))
OdgovoriIzbrišiNajlepsa, fotografija dana.
OdgovoriIzbrišihvala
Izbrišiodličan!!
OdgovoriIzbrišihvala ti
IzbrišiOdavno zelim da ga isprobam. Odlicno izgleda, a i fotke sve govore:)Fenomenalne su!
OdgovoriIzbrišinadam se da ćeš ga isprobati! hvala ti
IzbrišiPredivne fotke, zovu me da napravim taj lemon curd;)!
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiZaista lepe fotke! Japanska dunja vec procvetala... Nasa jos nije. I kako je lepa krpica na fotkama. Ma, sve mi se svidja...
OdgovoriIzbrišihvala ti!
Izbrišiprobudilo se proljeće a krpica je dar od jedne drage kolegice blogerice!
Super izgleda.
OdgovoriIzbrišihvala ti
IzbrišiProšle sam godine radila curd od naranče, a žao mi je što se ove godine nisam sjetila napraviti curd od mandarina.
OdgovoriIzbrišiFotke su prekrasne!
hvala ti
IzbrišiWoow fotke su me potpuno oduševile,proljeće je kod tebe stiglo!
OdgovoriIzbrišihvala
IzbrišiSve mi se sviđa, i curd i cvetići a najviše fotke :)
OdgovoriIzbrišihvala ti
IzbrišiAli gdje naći bio agrume ??
OdgovoriIzbrišiu bio trgovinama a ponekad se nađu i na tržnici domaći agrumi netretirani
IzbrišiNa mom blogu je nagrada zate;-)
OdgovoriIzbrišihttp://www.culinaryjourneybyme.com/2013/03/liebster-award.html
Izbrišihvala
IzbrišiSlike su to die for..:)
OdgovoriIzbrišihvala
IzbrišiDivan ti je, a ovaj dašak proljeća oduševljava.
OdgovoriIzbrišihvala!
OdgovoriIzbriši