petak, 19. travnja 2013.

Čokoladni mousse



Nikad nisam radila mousse. Onda sam kod Tihane vidjela zgodan filmić i odlučila isprobati.  Ne znam zašto nikad  do sad  nisam priprema la mousse  jer  je priprema  toliko jednostavna a krema je savršena. Potrebno je samo malo više strpljenja jer morate čekati da se krema stisne.  Zato preporučam  ovaj mousse raditi nekoliko sati prije posluživanja.




120 gr tamne čokolade
25 gr mliječne čokolade
50ml mlijeka
sok jedne naranče
2 žlice meda
1 žumanjak
2 bjelanjka




 Čokoladu zajedno s maslacem otopiti na pari. Dodati  med, sok naranče i mlijeko pa sve dobro izmješati.. Bjelanjak izmiksati u čvrsti snijeg. Kad se smjesa s čokoladom ohladi dodati u nju žumanjak i dobro izmješati. Na kraju lagano umješati i  snijeg od bjelanjka.  Kremu uliti u posudice i staviti u hladnjak na hlađenje. Poslužiti s voćem ili tučenim slatkim vrhnjem.

Broj komentara: 17:

  1. Savršen, desert koji uvijek oduševljava :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako volim mousse, uvijek izgleda tako dekadentno a vrlo je jednostavan za napraviti.

    OdgovoriIzbriši
  3. Obožavam čokoladni mousse, a uz dodatak naranče mora da je još bolji, krasno izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Do sada nisam pripremala pravi mousse zbog sirovih jaja koja idu u njega, ali zato jako volim lažni mousse koji se radi sa slatkim vrhnjem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uvijek kad dobijem svježa domaća jaja sa sela od none pripremim tiramisu bez straha, ovog puta pripremila sam mousse!!

      Izbriši
  5. Mmmmm, izgleda divno penasto, svidja mi se dodatak soka od narance i aroma meda, moram jednom napraviti.:)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasna čokoladna poslastica, uvijek dobro došla. Odlično izgleda !

    OdgovoriIzbriši