I Talijani imaju svoje ludo tijesto. Pretpostavljam da ste svi čuli za ono "naše". Ludo tijesto je vrlo popular recept na coolinarici. Ja sam ga isprobala već nekoliko puta i jako sam zadovoljna. Peciva su mekana a priprema je jednostavna al vratimo se sad Talijanima. E pa oni imaju svoje ludo tijesto, rekla bi čak luđe od našeg. Od samo par sastojaka, čini savršen hrskav omotač za slane i slatke nadjeve. Oni s njim rade pite i savijače. Ja sam se odlučila za slani nadjev.
sastojci za ludo tijesto
300 gr glatkog brašna
3 žlice maslinovog ulja
6 gr soli
135 gr vode
za nadjev
250 gr svježeg sira
4 tikvice
40 gr nasjeckanog pršuta
2 češnja češnjaka
ribani parmezan
sol, papar
maslinovo ulje
Sastojke za tijesto staviti u posudu pa umijesiti tijesto. Umotati ga u foliju i ostaviti da se odmori pol sata.
Za nadjev, na malo luka, popržiti češnjak, pršut na kockice i tikvice na tanke ploškice. Začini ti po ukusu, pazeći na slanost pršuta. Kad se smjesa malo prohladi dodati joj svježi sir.
Tijesto podijeliti na dva dijela, razvaljati prvi dio i posuti ga mrvicama, preko tijesta rasporediti nadjev pa prekriti drugim komadom razvaljanog tijesta. Peći u zagrijanoj pećnici na visokoj temperaturi, 250 stupnjeva 20 tak minuta.
ovo zvuci odlicno :)
OdgovoriIzbrišihvala ti
IzbrišiJako dobro izgleda. Tijesto je super, ja sam po tom principu radila tijesto za lemon meringue pie i zbilja je jako dobro!
OdgovoriIzbrišiznači može i za slatko!!odlično!
IzbrišiKad sam vidjela naslov, pomislila sam da će me nešto drugo dočekati na fotkama, a kad tamo pravo iznenađenje! Sigurno je bilo jako ukusno.
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiIzgleda odlicno i sigurna sam da vrijedi probati Talijansko 'ludo tijesto'.
OdgovoriIzbrišiOdličan dodatak i jako dobro izgleda.
OdgovoriIzbrišihvala !
Izbrišiodlično izgleda!
OdgovoriIzbrišihvala !
IzbrišiJa još uvijek nisam isprobala ludo tijesto iako je jedan od najpopularnijih recepata. Ovo tijesto odmah bilježim kao i cijelu kombinaciju koja mi je odlična, ide ljetno vrijeme kada će ovakve stvari biti i više nego dobro došle na stolu. I super mi izgleda !
OdgovoriIzbrišidrago mi je, hvala!
IzbrišiOstalo mi je tijesta, jer stvarno sam ga razvukla ko profi, a uopce nisam vicna vucenju tijesta..ostatak sam zaledila, nadam se da ce biti dobar i za kasniju uporabu ....super super recept!
OdgovoriIzbriši