Obožavam pečeno voće a hrskavi sloj je savršeni dodatak. Brz i jednostavan desert za iznenadne goste.
Još jedan mali tip od mene, crumble sloj uvijek pripremajte u većoj količini od potrebne, jednostavno višak pospremite u vrećice i zamrznite. Kad poželite desert samo ga izvadite iz zamrzivača i još smrznutog prstima razmrvite iznad voća pa zapecite. Uz sladoled, slatko vrhnje ili kremasti jogurt nema boljeg. Naravno na ovaj način možete zapeći i drugo voće, breskve, jabuke, višnje, kruške..
200 gr šljiva
2 žlice kokosovog šećera
vanilija, cimet
1 žlica škrobnog brašna
za crumble sloj
50 gr mljevenih badema
30 gr zobenih pahujlica
2 -3 žlice brašna
2 -3 žlice brašna
mrva soli
2 žlice kokosovog šečera
100 gr maslaca
Šljive oprati i očistiti od koštice pa narezati na osmine. Staviti ih u zdjelicu sa šećerom i začinima i ostaviti da se mariniraju. U međuvremenu pripremiti hrskavi sloj, dobro promiješati sve suhe sastojke pa dodati maslac na komadiće. Trljati dok se ne poveže u grube mrvice.
Posip mi nije problem napraviti, najveća tlaka mi je rezuckanje voća :D
OdgovoriIzbrišiVidim u popisu sastojaka jedan koji me je zaintrigirao - kokosov šećer - jesi ga sama radila ili kupila (i gdje) i da li se osjeti okus kokosa kad se to ispeče?
kokosov šećer je ustvari šećer kokosovog cvijeta, možeš ga kupiti u trgovinama zdrave hrane ili naručiti preko neta s iherba ;)
Izbrišinaravno zamijeniti ga može bilo koji drugi šećer al ovaj je zdraviji
što je škrobno brašno? gustin?
OdgovoriIzbrišiDobar podsjetnik na fin recept
OdgovoriIzbrišiOdlišan je.Volim svaki krambl naročito ako su kramble fine!
OdgovoriIzbrišiAve!Monitor da poližem!
OdgovoriIzbrišiOdlično, ne radim ga, ali kod tebe tako fino izgleda
OdgovoriIzbriši