četvrtak, 7. kolovoza 2014.

Hrskavci bez brašna, jaja, mlijeka.....


Ovo je moja verzija jednostavih, zdravih i prefinih keksa sa samo dva sastojka. Da, zrela gnječena banana i zobene pahuljice su osnova. Al ja sam im poželjela dati i nešto više, a kako sam bila neodlučna našlo se tu svega pomalo.  I badema i kokosa i čokolade, i svima nam se svidjelo!


sastojci za 10 keksića

40gr kokosovog brašna
20gr mljevenih badema
30gr ječmenih/zobenih pahuljica ( kratko samljeti tako da ostanu i veći komadi)
 2 žlice kokosovog ulja,
 2 žlice maslaca od badema
 pol zrele  banane, 
sol, vanilija,
1/4 šalice čoko kapljica
 1/4 žličice sode bikarbone,
 2 žlice kokosovog šećera (muskovado)



Zrelu bananu zgnječiti vilicom pa joj dodati sve druge sastojke. Ako vam se čini premekano stavite na kratko u hladnjak. Potom žlicom vadite hrpice ili oblikujte kuglice i slažite ih na već pripremljen pleh. Peći na 180, 10tak minuta. Složite svoje kombinacije i uživajte u ovim hrskavim zalogajima bez imalo grižnje savjesti.

P.S. ako koristite zobene pahuljice koje su gluten free, ovaj je keks pogodan i za one koji boluju od celijakije.




Broj komentara: 10:

  1. Fora recept, nisam nikad jela ništa slično

    OdgovoriIzbriši
  2. Jedan od najednostavnijih i super recepta. Meni su sa suhim brusnicama najbolji.

    OdgovoriIzbriši
  3. Super izgledaju, a još su i zdravi. Savršena kombinacija!

    OdgovoriIzbriši
  4. Joj, ja bih ovo da pravim, ali odmah! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super recept, ali molim vas da stavite napomenu za celijakičare: ovo nije bezglutenski recept. Ječam je kao i pšenica i raž pun glutena, a ni zob koja se kupuje kod nas nije bez glutena. Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bez brige draga, napomena je napisana već ranije

      Izbriši
  6. Zob ima punoooo manje glutena nego Li psenica...
    Kad pravim kolace onda to radim sa kukuruzovim brasnom...

    OdgovoriIzbriši