Napokon je došlo pravo ljeto, vrućine ne popuštaju ni po noći. Vrijeme je za osvježenje.
Ni sama ne znam što sam čekala toliko dugo da isprobam ovu divotu, sladoled od jednog sastojka, banane. Ako još niste probali, molim Vas probajte. Ovaj sladoled je sugar free, dairy free, i vegan. Zamrznite bananu i to je sve. Šteta bi bilo ovaj domaći sladoled poslužiti u kupovnim kornetima pa sam odlučila isprobati ovaj recept. I da, ne bih to bila ja, da nisam nešto po svom, dodala sam kakao prah i vaniliju , to su ovi tamniji korneti.
sastojci za sladoled
nekoliko zrelih banana
1/2 manga
-ako želite okus čokolade dodajte kakao prah
-za okus badema dodajte maslac od badema ili mljevene bademe
-za okus lješnjaka, žlica Nutelle ;)
-ako volite kikiriki maslac dodajte njega
-za voćne okuse (jagode,borovnice višnje) dodajte pire od voća ili džem
Ja sam uspjela u blenderu ga smiksati :) da se, može se :)
OdgovoriIzbrišiMože se i sa štapnim čak, snađe se čovjek :)
Slike su predivne, a gdje je recept za kornete? :)
recept za kornete je u gornjem dijelu teksta linkan,
Izbrišia što se tiče upotrebe blendera, isporbala sam i to i doibla ledenu tekuću kremu, a blender se prilično pomučio, uz to sam cijelo vrijeme morala mješati. Dakle i dalje prepooručam robota
Pa promaklo mi je,a dva puta sam isla citati :D
IzbrišiMože i sa blenderom, pa i sa mojim sokovnikom (vočnikom) Omega 8006.
OdgovoriIzbrišiTrenutno najbolji banana-malina.
baš me zanima taj tvoj strojček
IzbrišiKornete čisto sumnjam da ću raditi, ali sladoled sigurno hoću
OdgovoriIzbriši;)
IzbrišiSuper ideja. Nisam nikada probala raditi domaće kornete. Često sladoled pojedemo iz zdjelice ;)
OdgovoriIzbrišiovi su korneti izvrsni a priprema vrlo jednostavna!
OdgovoriIzbrišiMeni ovo izleda savršeno, a kombinacija banane i manga mi je super. Naravno domaći korneti su točka na i, super !
OdgovoriIzbriši