ponedjeljak, 10. prosinca 2018.

Čokoladna salama s brusnicama i pistacijama, u suradnji s Kraš Hrvatska


  Kakva divna, slatka suradnja taman u vrijeme blagdana. Pa tko bi odolio Krašovoj Dorini i kakao prahu, pa to su klasici s kojima su i naše bake radile kolače. I sama duvijek u trgovina posežem za Dorinom kad su u pitanju slastice.

  U moru blagdanskih kolača oduvijek postoje klasici. Ovo je definitvno jedan od njih. Znate kako nam se uvijek čini "joj mogla sam još jedan kolač napraviti al nemam vremena"? e za ovo imate vremena.
 Iako izgleda zahtjevno i komplicirano, mogu ga napraviti i klinci, tu im treba vaša pomoć samo kod topljenja čokolade. Ajmo na recept, ovaj je zaslužio svoje mjesto na blagdanskom stolu180 gr keksa Petit Beurre Kraš
40 gr  nesoljenih pistacija
40 gr brusnica
200 gr  Dorine  za jelo  i kuhanje
2 velike žlice ruma ili nekog drugog alkohola po izboru
1 jaje
30 gr šećera u prahu
90 gr maslacaKekse izlomite na sitnije  komade.
U posudi iznad pare otopite čokoladu i maslac pa dodajte jaje i šećer u prahu i sve kratko kuhajte na pari. Maknite sa plamena.  Sad u smjesu dodajte brusnice, rum, kekse i pistacije pa  sve dobro izmješajte. Ostavite malo da se ohladi  i stisne.
Smjesu istresite na papir za pečenje pa oblikujte kobasicu. Stisnite ju čvrsto papirom da se sve praznine popune pa stavite na hlađenje u hladnjak.

Prije posluživanja salamu pospite šećerom u prahu i vežite ukrasnim  koncem.  
Nema komentara:

Objavi komentar