srijeda, 20. kolovoza 2014.

Raw tortice s borovnicama

U zadnje vrijeme sve je više zdravih recepata na ovom blogu što znači da se i ja sve zdravije hranim. Smoothie pijem svaki dan i velike količine povrća u raznim vrstama salate.  Isprobavam slastice sa zdravim sastojcima, bez šećera, brašna, jaja, maslaca, mlijeka i pitate se što je ostalo jel tako? uskoro ćete saznati.

Ideja da isprobam sirove kolače nekako se jednostavno nametnula a moja znatiželja je bila prevelika. Trenutno ovdje gdje živim ne mogu isprobati takve slastice pa sam krenula  u avanturu.
Odmah ću vam naglasiti jer to je jako važno, nikada u životu nisam u tako kratkom vremenu napravila fantastičan desert. Bez puno prljanja, u običnom blenderu koji koristim i za smootihije. Osjećaj kad pojedeš desert bez imalo grižnje savjesti uz to znajući da je sastavljen od zdravih sastojaka....to je pravi uspjeh




sastojci za mini tortice

za podlogu
1 šalica badema
2 žlice kokosovog ulja
2 žlice kakao praha

za kremu
2 šalice indijski orašćića (namočenih)
1/3 šalice sirupa od datulje/meda/sirupa od agave
1/2  šalice otopljenog kakao maslaca
1/3 šalice kokosovog ulja
sjemenke vanilije
 šalica borovnica


Sastojke za podlogu ubaciti u blender i samljeti dok se ne poveže.  Ja sam radila u silikonskim kalupima za muffine i stvarno je jednostavno.  Masu raspodijeliti po kalupima pa utisnuti žlicom. Staviti u hladnjak da se ohladi.
Sad ide najbolji dio, bez da operete taj isti blender u njega ubaciti ocjeđene oraščiće, agavin sirup, otopljeni kakao maslac, kokosovo ulje i sjemenke vanilije. Pa sve dobro zblendati. U svaki kalup staviti po žlicu kreme pa u nju utisnuti nekoliko borovnica, i nadopuniti košarice ostatkom smjese. Ukrasiti preostalim borovnicama pa sve staviti u zamrzivač da se ulja i maslaci stisnu. Kad želite servirati kolačiće, budući su u malim porcijama dovoljno je sat vremena prije serviranje spustiti ih iz škrinje u hladnjak.
Uz kratko vrijeme pripreme, i samo jedan blender za pranje svidjela mi se ideja da ovako mini tortice možete imati u škrinji i u svakom trenutku  uživati u slasnom desertu. 

Želim se zahvaliti Heleni na pomoći, imala je vremena i strpljenja za sva moja znatiželjna pitanja, bacite oko na njen zdravi blog i saznajte sve što vas zanima o zdravoj hrani.


Broj komentara: 16:

  1. Izgleda fantastično. "Thumbs up" za tvoju zdraviju prehranu.

    OdgovoriIzbriši
  2. jako mi se sviđa tvoja raw tema, a ovo djeluje ukusno i krasno izgleda

    OdgovoriIzbriši
  3. Probala sam i ja jedan 'raw' recept i odusevila se. Vjerojatno necu preci na takvu ishranu ( sa 3 mushka to bi bilo tesko), ali povremeni brzinski i 'guilt free' desert ce se sasvim sigurno cesce naci na trpezi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ni ja ne prelazim al ovo je zgodna promjena i zdrava a uz to praktična u ovim ljetnim mjesecima

      Izbriši
  4. U nekom smo sličnom raspoloženju. :) Odlično izgledaju i baš mogu jasno da zamislim ukus. Divne, imaću ih na umu! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Desert po mom ukusu! Izgleda prekrasno! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Sami pogled na ove tortice mami na što skorije isprobavanje, sastojci su svi ukusni i kvalitetni, a tortice izgledaju fantastično !

    OdgovoriIzbriši
  7. Divno izgledaju,kombinacija je super

    OdgovoriIzbriši