Volim brownies a volim i razne dodatke. Podsjećam na brownie s pistacijama, s kikiriki maslacem i ove u svečanom ruhu. Ovog puta dodatak su pečene trešnje!! Servirano u pojedinačnim porcijama da ne moram rezati, s velikom žlicom slatkog vrhnja...
125 gr trešanja
100gr tamne čokolade
100 gr maslaca
50 gr šećera
mrva soli
mrva soli
50 gr brašna
1 žličića praška za pecivo
2 jaja
korica naranče iz bio uzgoja
Trešnje opratiti i otkoštit. Staviti ih u vatrostalnu posudu i posuti šećerom pa peći 10-15 minuta na 200 stupnjeva. Ostaviti da se ohlade.
Za sam brownie, čokoladu i maslac otopiti na pari, dodati šećer, sol i jedno po jedno jaje. Dodati koricu bio naranče i prosijano brašno zajedno s praškom za pecivo. Lagano umješati i ohlađene trešnje.
Smjesu rasporediti u kalup, ja sam koristila 5 manjih posudica i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. 25-30 minuta.